In memoriam Aad Kagenaar

Met diepe droefheid nemen wij afscheid van Aad Kagenaar, een markant figuur binnen de schaatswereld, die van 1995 tot 2010 met onvermoeibare toewijding en een scherp inzicht de rol van voorzitter van District Sassenheim binnen de KNSB vervulde. Voordat Aad de voorzittershamer hanteerde, droeg hij als penningmeester zorg voor de financiƫn van het district, waarbij zijn vakbekwaamheid en gevoel voor humor altijd voorop stonden.

Aad’s liefde voor de schaatssport kende geen grenzen, waarbij hij een bijzondere passie had voor het jeugdschaatsen. Zijn inzet was niet alleen voelbaar op het ijs, maar ook daarbuiten, waar hij altijd klaarstond met wijze raad of een bemoedigend woord. Het is mede dankzij zijn toewijding dat vele jonge schaatsers zich hebben kunnen ontwikkelen binnen deze prachtige sport.

In 2011, ter ere van zijn onuitwisbare bijdrage aan het schaatsen, werd Aad onderscheiden als erevoorzitter van het District Sassenheim. Bij zijn afscheid werd tevens de Aad Kagenaar Bokaal in het leven geroepen, een trofee die jaarlijks wordt uitgereikt aan twee jeugdschaatsers (m/v) die over twee wedstrijden de beste zijn. Deze bokaal staat symbool voor Aad’s nalatenschap; een erkenning van zijn jarenlange inzet en liefde voor het schaatsen.

Zijn afwezigheid laat een grote leegte achter binnen de schaatsgemeenschap, maar zijn geest zal altijd voortleven op de ijsbanen en in de harten van degenen die het voorrecht hadden hem te kennen en met hem samen te werken.

Wij willen zijn vrouw Corry, dochter Riana, schoonzoon Jan en (achter)kleinkinderen onze diepste condoleances overbrengen en hen heel veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd. Aad’s nalatenschap en herinneringen blijven voortleven inspireren. Rust zacht, Aad, je hebt je sporen nagelaten in de wereld van het schaatsen, sporen die niet zullen vervagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *