Schaatshal Leiden

De Schaatshal Leiden wordt beheerd door de “Stichting Schaatshal Leiden”. Het bestuur van deze stichting is aangesteld door de algemene vergadering van het District Sassenheim en legt ook verantwoording af aan het District Sassenheim.

Contact gegevens van Schaatshal Leiden

Adres:Vondellaan 41, 2332 AA Leiden
Telefoon:071-5769098
E-mail:info@schaatshalleiden.nl
Web-site:http://schaatshalleiden.nl/ 

De ijsbaan

De ijsbaan is een geheel overdekte hal met een oppervlakte van 77 x 40 meter voor de totale ijsvloer. Hierin bevindt zich een binnenbaan van ongeveer 60 x 30 meter en rondom de binnenbaan ligt de buitenbaan met een ronde-afstand van ongeveer 220 meter.De temperatuur in de hal is om en nabij de 3 à 5 graden. De temperatuur aan de oppervlakte van de ijsvloer is zo’n -2 graden, een perfecte temperatuur waarbij de wrijvingsweerstand zo gering mogelijk is, zodat je als schaatser uitermate comfortabel kunt schaatsen. Houd rekening met de temperatuur voor wat betreft de kleding en het gebruik van handschoenen. Het is best koud en als je valt kunnen je handen lelijk bezeren. Iets op je hoofd zorgt ervoor dat bij een val letsel wordt voorkomen.De ijsvloer wordt diverse malen per dag gedweild, zodat deze de gehele dag van goede kwaliteit is.

In de hal zijn kleedlokalen, bankjes en kleine lockers, voor uw waardevolle eigendommen aanwezig. De munten voor de lockers zijn aan de kassa verkrijgbaar voor de prijs van € 0,50. Eveneens zijn er kinderrekjes voor de beginnende schaatsers aanwezig. Deze kunt u gebruiken door middel van een munt van € 1,00 welke u na het terugplaatsen weer retour ontvangt. Net als bij de supermarkten. Komt u met de auto dan zijn er op het buitenterrein voldoende gratis parkeerplekken en zijn er rekken voor de tweewielers aanwezig.

Nieuwe ijsbaan 250 meter

De gemeente Leiden heeft in haar raadsvergadering van 24 januari 2019 definitief goedkeuring gegeven voor de bouw van een nieuwe schaatshal van 250 meter.