Schaatsen in Leiden: op de nieuwe schaatsbaan aan de Vliet in Leiden

Schaatslessen voor volwassenen op noren

Schaatsles voor volwassen is bij het District Sassenheim ondergebracht onder de discipline ‘Recreatieschaatsen’. Het wordt verzorgd door de aangesloten verenigingen van het district.

Wie wil er nou niet met minder inspanning sneller over het ijs glijden. Beter schaatsen leren dus. Gezond bewegen en tegelijkertijd de schaatstechniek verbeteren. Twee vliegen in een klap.

Schaatsbaan de Vliet in Leiden

De lessen worden georganiseerd in de schaatshal in Leiden, door een aantal verenigingen van het district. De in 2023 geopende hal heeft alle faciliteiten om van jou een betere schaatser te maken. Met als belangrijkste…heerlijk ijs.

Wanneer kun je schaatsen?

Het schaatsseizoen in Leiden begint in oktober en de laatste les is regulier eind februari/begin maart. Aanmelden voor deze lessen kan online via de website.

Minimaal 20 lessen staan op het programma en ze beginnen om oktober en eindigen februari/maart. 

Maandag19.00 uur – 20.00 uurWarmondse IJs- en Skeelerclub
Woensdag19.00 uur – 20.00 uurIJsclub Alkemade
Vrijdag19.00 uur – 20.00 uur Warmondse IJs- en Skeelerclub
Zaterdag 9.00 uur – 10.00 uur Rijnsburgse IJsclub
Zaterdag 10.15 uur – 11.15 uur Vereniging IJssport Leiderdorp & STGV IJsclub Voorschoten
In de laatste kolom staat de welke vereniging het uur verzorgd, maar je mag bij elke vereniging van het district aanmelden.

Kunt u niet op een van bovenstaande dagen of tijden? Kijkt u dan bij het aanbod van Schaatshal Leiden.

Aanmelden?

Dat kan via de website van de vereniging naar keuze. Dat mag bij bovenstaande verenigingen, of bij je eigen vereniging.

Voor wie zijn de schaatstrainingen?

Het maakt niet uit of je beginner bent of dat je al een aardig rondje kan schaatsen. Iedereen van 12 jaar en ouder die mee wil doen, wordt ingedeeld in een groep van zijn of haar schaatsniveau.

Tijdens dit recreatieve trainingsuur is de baan exclusief, dus er is alle ruimte om iedereen te voorzien van nuttige schaatsadviezen. Maar wil je gewoon je rondjes rijden op een vast trainingsuur en misschien af en toe en aanwijzing, dan ben je ook van harte welkom. Dus van beginner tot schaatsers die al lekker kunnen rijden, iedereen is van harte welkom.

Hoe worden de trainingen gegeven?

Met de schaatstrainingen (schaatsen op noren), gegeven door ervaren trainers,  van het district Sassenheim van de KNSB en de trainers van de verschillende ijsclubs.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je per e-mail contact opnemen recratieschaatsen@districtsassenheimknsb.nl of informeer bij je ijsclub en informeer naar de mogelijkheden.

Vragen/opmerkingen:

Neemt u voor uw vragen gerust contact op via e-mail recreatieschaatsen@districtsassenheimknsb.nl.