Schaatsen in Leiden: op de nieuwe schaatsbaan aan de Vliet in Leiden

Schaatslessen voor volwassenen op noren

Schaatsles voor volwassen is bij het District Sassenheim ondergebracht onder de discipline ‘Recreatieschaatsen’

Wie wil er nou niet met minder inspanning sneller over het ijs glijden. Beter schaatsen leren dus. Gezond bewegen en tegelijkertijd de schaatstechniek verbeteren. Twee vliegen in een klap.

Schaatsbaan de Vliet in Leiden

Het aftellen is begonnen, in oktober 2023 is het zo ver. We kunnen gaan schaatsen op het ijs van de nieuwe 250 meter baan van IJshal De Vliet in Leiden. Hoe uniek is dat: schaatsen in de regio op een spik splinter nieuwe energie neutrale baan. Gewoon bijna in onze achtertuin.

Schaats je nu al op het Leidse ijs of in Haarlem, Den Haag, Utrecht of een andere ijsbaan? We nodigen je van harte uit om in de IJshal aan de Vliet te komen trainen. Deze ijsbaan is echt flink groter dan de Menkenhal. Je ervaart op de nieuwe baan in de buitenbaan dezelfde bocht en afstand als op de binnenste baan van een 400 meter ijsbaan.

Vanaf oktober 2023

Samen met maar liefst vijf ijsclubs organiseert het District Sassenheim vanaf oktober 2023 schaatstrainingen op vier dagen in de week.

Wanneer kun je schaatsen?

Het schaatsseizoen in Leiden begint in oktober en de laatste les is regulier eind februari/begin maart. Aanmelden voor deze lessen kan online via de website.

Minimaal 20 lessen staan op het programma en ze beginnen om oktober en eindigen februari/maart. 

Maandag19.00 uur – 20.00 uur
Woensdag19.00 uur – 20.00 uur
Vrijdag19.00 uur – 20.00 uur
Zaterdag 9.00 uur – 10.00 uur
Zaterdag 10.15 uur – 11.15 uur

Kunt u niet op een van bovenstaande dagen of tijden? Kijkt u dan bij het aanbod van Schaatshal Leiden.

Voor wie zijn de schaatstrainingen?

Het maakt niet uit of je beginner bent of dat je al een aardig rondje kan schaatsen. Iedereen van 12 jaar en ouder die mee wil doen, wordt ingedeeld in een groep van zijn of haar schaatsniveau.

Tijdens dit recreatieve trainingsuur is de baan exclusief, dus er is alle ruimte om iedereen te voorzien van nuttige schaatsadviezen. Maar wil je gewoon je rondjes rijden op een vast trainingsuur en misschien af en toe en aanwijzing, dan ben je ook van harte welkom. Dus van beginner tot schaatsers die al lekker kunnen rijden, iedereen is van harte welkom.

Wat de zijn de kosten?

De kosten voor het schaatsen voor het seizoen 2023/2024 zijn € 210,-. Voor deze kosten kun je zo’n 20 keer komen trainen. Op het moment dat je meedoet betaal je de lessen tot aan het eind van het schaatsseizoen. Bij aanvraag van een 2e abonnement voor dezelfde persoon (dus twee keer schaatsen in de week) ontvangt u 25% korting op het 2e abonnement.

Schaatsen bij je vereniging

Wist je dat je gewoon bij je vertrouwde ijsclub of lid kunt blijven en recreatieve training kunt krijgen in Leiden van een van de trainers van de club? Onze vrijwilligers  van de ijsclubs uit de regio staan voor je klaar om op elk niveau  gezellig een uur met elkaar te schaatsen.

Hoe worden de trainingen gegeven?

Met de schaatstrainingen (schaatsen op noren), gegeven door ervaren trainers,  van het district Sassenheim van de KNSB en de trainers van de verschillende ijsclubs.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je per e-mail contact opnemen recratieschaatsen@districtsassenheimknsb.nl of informeer bij je ijsclub en informeer naar de mogelijkheden.

Vragen/opmerkingen:

Neemt u voor uw vragen gerust contact op via e-mail recreatieschaatsen@districtsassenheimknsb.nl.