U bent hier: Home › Organisatie › ijsbaan Leiden › IJsbaan Leiden

IJsbaan Leiden

De IJshal Leiden wordt beheerd door de "Stichting IJshal Leiden". Het bestuur van deze stichting is aangesteld door het bestuur van het District Sassenheim en moet ook verantwoording afleggen aan het bestuur van het District.

Contact gegevens van IJshal Leiden

Adres: Vondellaan 41, 2332 AA Leiden
Telefoon: 071-5769098
E-mail: info@schaatshalleiden.nl
Web-site: http://schaatshalleiden.nl/ 

De ijsbaan

De ijsbaan is een geheel overdekte hal met een oppervlakte van 77 x 40 meter voor de totale ijsvloer. Hierin bevindt zich een binnenbaan van ongeveer 60 x 30 meter en rondom de binnenbaan ligt de buitenbaan met een ronde-afstand van ongeveer 220 meter.De temperatuur in de hal is om en nabij de 3 à 5 graden. De temperatuur aan de oppervlakte van de ijsvloer is zo’n -2 graden, een perfecte temperatuur waarbij de wrijvingsweerstand zo gering mogelijk is, zodat je als schaatser uitermate comfortabel kunt schaatsen. Houd rekening met de temperatuur voor wat betreft de kleding en het gebruik van handschoenen. Het is best koud en als je valt kunnen je handen lelijk bezeren. Iets op je hoofd zorgt ervoor dat bij een val letsel wordt voorkomen.De ijsvloer wordt diverse malen per dag gedweild, zodat deze de gehele dag van goede kwaliteit is.

In de hal zijn kleedlokalen, bankjes en kleine lockers, voor uw waardevolle eigendommen aanwezig. De munten voor de lockers zijn aan de kassa verkrijgbaar voor de prijs van € 0,50. Eveneens zijn er kinderrekjes voor de beginnende schaatsers aanwezig. Deze kunt u gebruiken door middel van een munt van € 1,00 welke u na het terugplaatsen weer retour ontvangt. Net als bij de supermarkten.Komt u met de auto dan zijn er op het buitenterrein voldoende gratis parkeerplekken en zijn er rekken voor de tweewielers aanwezig.

Nieuwe ontwikkelingen

"Initiatiefgroep Kunstijsbaan Holland Rijnland" is momenteel aan het onderzoeken of een nieuwe 400 meter ijsbaan in de regio Leiden tot de mogelijkheden behoort.


Ogenblik a.u.b. ...